Etelä-Suomen upeimmat erämaisemat

Moni väittää, että vaelluskohteiden löytäminen eteläisestä Suomesta on vaikeaa, ellei mahdotonta. On toki totta, että suosituimmat alueet, esimerkiksi Nuuksio, ovat todella suosittuja tiettyyn aikaan vuodesta: parkkipaikkaa voi olla vaikea löytää, leiriytyminen                        tapahtuu ryppäässä muiden kanssa ja vaelluspolkujen reunat täyttyvät roskista ja jätteistä, joita huolimattomat retkeilijät jättävät jälkeensä.

Etelä-Suomi on kuitenkin täynnä erilaisia vaelluskohteita, joihin voi tehdä päiväreissun tai pidemmänkin vaelluksen. Tässä blogipostauksessa esittelemme niistä parhaat ja salatummat, jotka vain odottavat löytämistään. Jos vietät yösi metsässä, voi olla mukavaa yöpyä sen jälkeen hotellin lakanoissa ja huuhtoa metsän tomu kylvyssä. Klikkaa tästä varataksesi luksushotellin Helsingin keskustasta leirielämän vastapainoksi.

Glimsinjoen luontopolku, Espoo 2km

Jorvin sairaalan vierestä lähtevää polkua on helppo seurata ja se on kohtuullisen hyvin ylläpidetty. Uniikin leiman polulle antaa sen jokimaisemat ja vaihteleva metsämaasto, joka etenkin syksyllä ruskan aikaan pääsee oikeuksiinsa.

Kalkinpolttajanpolku, Sipoonkorven kansallispuisto 1,4-4,8km

Valitse Sipoonkorven kansallispuisto, jos kaipaat kansallispuiston maisemiin mutta et halua Nuuksion ruuhkiin. Reitti on hyvin opastettu ja sieltä on upeat maisemat yli kallioiden. Taukopaikkojakin löytyy: tulentekopaikka, teltta-alue ja kuivakäymälä.

Kirnukalliot, Askola

Jos haluat käydä tekemässä tutkimusretken hiidenkirnuihin, on Askola paikka sinulle. Askolassa on suurin hiidenkirnumuodostelma, joka on todella vaikuttava. Hiidenkirnuille vie hyvin rakennetut portaat, jotka helpottavat liikkumista kirnujen välillä.

Näillä vinkeillä on hyvä aloittaa syksyn vaellus- ja retkeilykausi Etelä-Suomen maisemissa. Ota viikonloppuna auto alle, kurvaa lähimmälle vaelluspolulle ja ota irtiotto arjesta! Muista kerätät omat roskasi luonnosta – jos jaksat kantaa, voit napata mukaasi myös muiden roskat. Autetaan yhdessä luontoa pysymään puhtaana!