Järjestä riista-aiheinen illallinen perheellesi

Yllätykset ovat kivoja ja hyvät yllätykset vielä kivempia. Raskaan arjen keskellä varmasti on todella mukava ja mieluisa yllätys perheelle päästä valmiiseen pöytään nauttimaan hyvästä ruoasta. Itse metsästetty riista on valtavan hyvä raaka-aine ja siitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan valmistaa herkullista ruokaa.

Hyvään illalliseen kuuluu ruoan lisäksi myös hyvä tunnelma ja seura. Kun tunnelma on hyvä, ruokakin maistuu luultavasti paremmalta ja aika kuluu kuin siivillä. Hyvä tunnelma syntyy kattauksesta, ruoasta ja onnistumisesta, kun kaikki nauttivat olostaan.

Valmista ruoka ajan kanssa rauhassa

Muista että et ole tekemässä pikaruokaa vaan hyvää ja herkullista ruokaa. Muista siis varata aikaa ja tarpeeksi tarvikkeita ja välineitä, joilla saat ruoasta täydellistä. Kun teet ruokaa isommalle porukalle, muista tarpeeksi tilavat kattilat ja pannut, jotta ruoka kypsyy tasaisesti. 

Esivalmistele ruoanlaitto hyvin. Ota huoneenlämpöön ne ruoka-aineet jotka reseptissä on mainittu ja muista tehdä se hyvissä ajoin, jotta esimerkiksi lihat kerkeävät lämmetä kunnolla tai pakasteesta otetut ainekset sulaa kunnolla. Näin lopputuloksesta tulee parempi, kuin oikomalla aikataulun kanssa. Herkullinen ruoka ei synny hetkessä, vaan tarvitsee aikaa. Kun varaat aikaa riittävästi, ruoanlaitto voi olla nautinnollinen kokemus, eikä se muodostu stressaavaksi. Stressaantuneena saattaa jäädä välivaiheita pois, eikä lopputulos olekaan niin hyvä kuin toivoisi. 

Muista että hyvä kattaus on tärkeää tunnelman kannalta

Kattaus on tärkeä osa ruoasta nauttimista. Ruoat tarjoillaan omilta lautasilta ja tilaa syödä on riittävästi. Myös jokaiselle ruokalajille on omat välineensä ja astiansa. Kauniit ja laadukkaat Iittala viinilasit soveltuvat tunnelman luomiseen, jonka hyvä juoma kruunaa. Muista siis tarjoilla riistan kanssa soveltuvaa juotavaa, jotta ruoan aromit pääsevät parhaiten esille.