Jos metsään haluat mennä nyt...

Jos metsään haluat mennä nyt, niin kannattaa varustautua asiaan kuuluvasti, jotta säästyt pahimmilta yllätyksiltä. Tässä blogipostauksessa annamme vinkkejä siihen, mitä kaikkea metsäretkelle kannattaa ottaa mukaan.

Aloita pakkaamisen suunnittelu pohtimalla, mikä on retkesi tarkoitus: oletteko lähdössä metsästämään, marjastamaan, sieneen, kesämökin tonttimaata etsimään vai kenties luontoa tarkkailemaan? Puhdista ja huolla mahdolliset aseet ja loukut ja tarkista varusteiden kunto, jos olette menossa hirvimetsälle. Jos tarkoitus on lähteä keräilemään marjoja tai sieniä, valitse mukaasi sen kokoiset poimintaämpärit, kuin mitä jaksat kantaa. Luonto- tai linturetkelle sopii mukaan kiikarit tai tarkka kaukoputki, jolla pääset tiirailemaan metsän eläimiä kauempaakin

Ota selvä sääennusteesta. Sään mukainen varustautuminen on retken a ja o ja sen avulla säästyy monilta kastuneilta sukilta, kylmettyneiltä varpailta ja turhan raskailta kantamuksilta. Kerrospukeutumisen opetteleminen on taito, joka erottaa tottuneen eräkävijän noviisista: tärkeintä on miettiä, millaisia suojaavia kerroksia voit ihosi ja kylmän ulkoilman väliin rakentaa kevyistä, mutta kestävistä vaatteista. On turha raahata mukana tekokuidusta valmistettua neuletta, jos alpakasta valmistettu välikerrasto lämmittää yhtä paljon. Vinkkejä tehokkaasteen kerrospukeutumiseen löydät internetistä ja blogeista.

Ota mukaan sopivat eväät. Luonnossa liikkuessa nälkä herää nopeasti, kun raikas ulkoilma herättelee ruokahalua. Jos tarkoituksena on vaeltaa pitkiä matkoja, kannattaa eväiksi valita kevyitä, veden kanssa sekoitettavia annoksia, joita ei ole raskas kantaa. Tällaisia ovat esimerkiksi valmiit pasta- ja keittoateriat tai nuudelipussit. Kannattaa myös etukäteen tarkistaa, löytyykö valmiilta taukopaikoilta kattiloita tai pannuja, joita voi hyödyntää ruokaa valmistaessa.

Toivon tämän bloipostauksen auttavan sinua, kun suunnittelet erilaisia retkiä luontoon ja metsään. Varautumien ja huolellinen pakkaaminen ovat usein avain onnistuneeseen metsäretkeen!