Kun luet artikkeleita ja neuvoja uusille ampujille, saatat huomata, että melkein kaikki artikkelit ja neuvot on suunnattu isille. Näiden tekstien tarkoituksena on auttaa isää saamaan poikansa tai tyttärensä metsästämään. Metsästys on loistava harrastus sekä nuorille, että vanhoille ihmisille. Metsästäminen on kuitenkin vaikeampaa aloittaa, jos sinulla ei ole perheessäsi tai lähipiirissäsi ihmisiä, jotka metsästävät.

Mutta älä huoli, metsästämisen aloittaminen onnistuu myös vanhempana ihmisenä. On totta, että suurin osa metsästäjistä aloittaa harrastuksen nuorena ja oppii metsästämään isiensä tai isoisiensä kautta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että metsästämisen aloittaminen olisi mahdotonta aikuisena, jolla ei ole lähipiirissään muita metsästäjiä. Alussa oppimiskäyrä on toki jyrkkä ja siksi sinun kannattaa perehtyä metsästämiseen ennen kuin suunnittelet harrastuksen aloittamista.

Selvitä mitä haluat tehdä

Kun sanot haluavasi metsästää, se on vähän kuin sanoisit, että haluat pelata jotain urheilulajia. Suomessa voit nimittäin metsästää todella monia eri eläimiä eri tavoilla. Voit hiljaisesti liukua alas pitkin puroa kuunnellessasi, kun linnut laulaa. Selvitä siis ensiksi mitä eläimiä haluat metsästää ja millä tavalla.

Mene kentälle!

Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä seikalta, mutta liian monet ihmiset unohtavat tämän yksinkertaisen tosiasian. Et nimittäin voi metsästää villieläimiä sohvaltasi, ja kun olet aloittelija, et voi oppia metsästämään keittiöstäsi käsin. Kirjat, kuvat ja YouTube-videot voivat auttaa sinua vain hieman.

Jos haluat todellakin oppia metsästämään, sinun täytyy mennä sellaisille alueille, joissa liikkuu eläimiä. Valtion puistot ja villieläintenhoitoalueet ovat kaikki upeita paikkoja, joissa voit oppia hirvien käyttäytymisestä. Kun olet oppinut hirvien käyttäytymisestä tarpeeksi, voit sitten suunnata oikeille metsästysalueille. Ensimmäisen kaatamasi hirven lihat voit sitten jauhaa lihamyllyllä. Lihamylly ja sopivat mausteet pidentävät lihasi säilyvyyttä, joten niitä kannattaa ehdottomasti käyttää.