Metsästäjän parhaat ruokaohjeet

Nykyinen teollinen ruoan tuottaminen kuluttaa luontoa ja rasittaa koko ekosysteemiä. Paljon ruokaa heitetään pois koko ajan ja kaikkea tuotettua ei pystytä hyödyntämään kokonaisvaltaisesti. Monet ovat siirtyneet suosimaan lähiruokaa ja metsästäjälle riista on todellista lähiruokaa, jota saadaan aina vain tarpeeseen. Riistasta syntyy herkullisia ruokia helposti ja riistasta valmistettua ruokaa harvoin saa mistään muualta, joten sen voi ajatella olevan myös erityistä huippuruokaa. Katso meidän parhaat ruokaohjeet riistaruokiin. Jos et jaksa itse vaivautua hotellit Helsinki tarjoaa näköalapaikan ravintoloiden luokse, jotka tarjoilevat mahtavia riistaruokia..

Hirvi on yksi eläin, jota metsästetään paljon. Hirven lihasta voi loihtia herkullisen padan todella helposti ja hyödyntää samalla muita metsästä löytyviä aineksia. Padan valmistaminen alkaa hirven lihan kuutioimisesta, jonka jälkeen liha ruskistetaan voissa padassa. Lihan kaveriksi sopii niin pienet kuin kotimaan juurekset ja mausteeksi sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria ja mausteyrttejä. Kaikki ainekset voi asettaa samaan pataan ja sen jälkeen lisätään nestettä juuri sen verran, että kaikki peittyvät nesteen alle. Neste voi olla puoliksi vettä ja toinen puoli tummaa olutta. Pataa kannattaa kypsentää noin 150 asteen lämmössä 5 tuntia, jonka jälkeen liha on mureaa ja maukasta.

Ehkä yksi parhaimmista riistaruoista on käristys. Yleensä käristystä tehdään porosta mutta sitä voi tehdä myös muiden eläinten lihasta. Käristysliha on ohueksi leikattua lihaa ja yleensä esimerkiksi poronkäristys tulee valmiina siivutettuna ja pakastettuna. Käristys on helppo valmistaa. Ensin padassa kuullotetaan hienonnettu sipuli, jonka jälkeen liha lisätään pataan paistumaan. Tähän reseptiin voi kehitellä oman maustekavalkaadin tai käyttää perinteisiä suolaa, pippuria ja laakerinlehtiä. Ainesten lisäksi lisätään nestettä riittävästi ja käristys jätetään kannen alle muhimaan tunniksi. Tänä aikana käristykseen valmistetaan lisäksi perunamuhennos. Kun perunat on keitetty ja niistä valmistettu muhennos on valmis, voidaan sen päälle lisätä käristystä kastikkeineen ja lisäksi mukaan sopii suolakurkku.