Metsästäminen kartan avulla

Digitaalisessa maailmassamme analogisiin asioihin, kuten metsästyskarttoihin palaaminen, voi olla paras tapa tehdä itsestäsi menestyvä metsästäjä tänä syksynä. Tässä blogissa haluan kertoa lukijoilleni, miksi suosin paperisia metsästyskarttoja. Paperinen kartta kuten Suomen kartta juliste ei ole ainoastaan näyttävä sisustuselementti, vaan paperiset kartat voivat myös auttaa sinua tulemaan paremmaksi metsästäjäksi.

Miksi aloituspisteesi on tärkeä

Digitaaliset kartat (kuten Google Earth) ovat fantastisia resursseja, mutta ei ole olemassa parempaa tapaa ymmärtää metsästysyksikkösi asemaa, kuin käyttämällä paperikarttaa. Metsästysyksikön aseman ymmärtäminen alkaa julkisten maiden, pääsyjen, erämaa-alueiden, leirintäalueiden, polkujen ja vesialueiden löytämisestä. Menestyneet julkisen maanmetsästäjät kaikki sanovat, että metsästysyksikön ymmärtäminen alkaa aina yksityiskohtaisesta paperisesta kartasta.

unnamed

Mitä paperikartat tarjoavat

Paperikarttojen etuna on se, että pystyt tarkastelemaan metsästysyksikköäsi kokonaisuutena. Digitaalisissa kartoissa voit nähdä vain yksikön eri osat irrallisina pienellä näytöllä ja sinun täytyy panoroida ja zoomata karttaa jatkuvasti. Uuden paikan löytäminen edellyttää lisäksi sekä pääsyn että paineen arviointia, ja tämä on huomattavasti helpompaa paperikartoilla. Isoa riistaa löytyy kaikkialta vuorilta, mutta niitä ei tyypillisesti löydy paikoista, joissa on ihmisiä, jotka painostavat niitä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on pystyttävä ottamaan huomioon useita mahdollisia liityntäpisteitä ja suuri osa yksiköstä kerralla ja tämän kokonaisuuden näkeminen ja ymmärtäminen on helpompaa paperisen kartan avulla.

Ymmärrä paine metsästämisessä

Parhaat metsästäjät eivät ole Sitka-sotureita, jotka menevät 8, 9 tai jopa 10 mailia etsimään eläimiä. He ovat metsästäjiä, jotka pystyvät erottamaan yksikön ja löytämään ne paikat, joihin pudotusmetsästäjien hyökkäykset työntävät eläimet. Menestyvät metsästäjät toimivat tiimeissä ja he pystyvät ohjamaan metsästettävät eläimet alueille, joissa ne on helppo tappaa. Yhteistyö on valttia metsästämisessä niin kuin muissakin asioissa!

unnamed (1)