Mitä tehdä talvilomalla?

Metsästyksen ystävänä tottakai mieluusti käytän siihen niin paljon aikaa, kuin on mahdollista. Kuitenkaan välttämättä ei osu metsästyskausi, säät tai muuten vain tilanne niin, että olisi mahdollisuus harrastaa lempiharrastustaan. 

Talviloma on monen hyvin odottamaa aikaa ja haluaakin viettää sen perheen, läheisten tai kavereiden kanssa. Talviloma kannattaakin mahdollisuuksien mukaan hyödyntää voimia ja energiaa keräten, nauttien siitä mistä pitää. 

Kokeile ravintoloiden riista-annoksia ja inspiroidu

Monien ravintoloiden tarjontaan kuuluu monipuolisesti erilaisten riistaeläinten lihasta tehtyjä ruoka-annoksia. Kannattaakin miettiä haluaisiko samalla rentoutua ja hankkia inspiraatiota siihen, mitä voisi itse valmistaa tulevaisuudessa. 

Ravintoloilla on yleensä isot volyymit annoksillaan, joten he osaavat valmistaa hieman erikoisempiakin ruokia, joita ei välttämättä itse uskaltaisi tai osaisi kokeilla. Tästä syystä kannustankin kokeilemaan erilaisia riista-annoksia ravintoloiden tarjonnasta. Näin saat hieman näkökulmaa siitä, millaisista ruoista voisit pitää ja, millaisia on ylipäätään olemassa. 

Entä jos vain ottaisit rennosti?

Mitä jos sittenkin vain rentoutuisit ja ottaisit oikeasti rauhallisesti? Joskus sitä ei vain huomaakaan, että on todellisen loman tarpeessa. Hyvä vaihtoehto voisi olla viikonloppu tai tilanteen salliessa vaikka pari arkipäivää ihan hotellissa, muiden passattavana. 

Miltä kuulostaisi ylellinen majoitus Helsinki tarjoamista huippuhotelleista? Näin voisit vaikka yllättää kumppanisi viemällä hänet mukavalle lomalle ja saisitte nauttia laadukkaista ruoista, ilman kinastelua tiskivuoroista. Hyvästä ruoasta nauttiminen ja rennosti oleilu kodin ulkopuolella voi ladata akkuja enemmän kuin arvaatkaan. 

Vietti loman millä tavalla tahansa, kannattaa muistaa unohtaa suorittaminen. Lomailu on lomailua juuri siksi, että silloin voi ottaa taukoa arjesta. Lomalla olemista ei kannata suunnitella liikaa, vaan ”antaa virran viedä” ja tehdä asioita rauhallisesti, omaan tahtiin, rennosti aikaa viettäen.