Onnistuneet grillijuhlat oman metsän saaliista

Lähestyvän kesän alla kelpaakin jo suunnitella kunnon grillijuhlia lähipiirin kanssa. Pakastin on pullollaan oman metsän lihaa, sieniä ja marjoja ja osasta olisi ehdottomasti päästävä eroon jotta tämän vuoden saaliit taas mahtuvat kylmään. Metsän antimista saakin oikeastaan pohjan melkein kaikille juhlien ruokalajeille!

Grillijuhliemme lihapainotteisuus tuskin tulee kellekään yllätyksenä, mutta tarvitseehan pihvi seurakseen lisukkeita. Tavallisen vihersalaatin ainekset löytyvät tyypillisesti oman pihan kasvihuoneesta ja paras kotitekoinen sienisalaatti tulee ehdottomasti rouskuista, joita olemme kuivattaneet varastoon purkkikaupalla. 

Grillijuhlien päätähtenä toimivat yleensä hirven grillipihvit. Annan ohuiden pihvien marinoitua jääkaapissa parin päivän ajan sekoituksessa johon kuuluu timjami, kokonaiset mustapippurit, katajanmarjat, punaviinietikka, hieman lihalientä, oliiviöljyä ja pari laakerinlehteä. Nämä pihvit grillataan nopeasti molemmin puolin niin, että liha punertaa sisältä hieman. Tähän tarkoitukseen kannattaa olla hyvä ja tehokas grilli, sillä halvimmalla pallogrillillä ei luultavasti saa haluttua tulosta. Laadukkaita grillejä myy esimerkiksi masku joten tähän todella kannattaa panostaa. Parempaa pihviä ei monikaan läheiseni ole ennen maistanut. Liha tarjoillaan tietenkin perunoiden ja salaattien kanssa. 

Oman pakastimen marjoista valmistuvat sukkelasti myös erilaiset marjapiirakat, joita meillä yleensä tarjoillaankin grillijuhlissa jälkiruuaksi. Mustikkapiirakka on ikuinen kestosuosikki ja sen kylkeen on yleensä saatavilla vaniljakastiketta tai -jäätelöä, riippuen hieman siitä kuinka kuuma hellepäivä on kyseessä. 

Oleellisena osana onnistuneita grillijuhlia toimivat tietenkin myös vieraat ja hyvä tunnelma. Meillä on tapana pelailla jonkin verran pihapelejä kuten mölkkyä tai petankkia, tai heittää tikkaa. Grillijuhlat ovat rento tapahtuma jossa pääsen kuitenkin aina hieman esittelemään kokkaustaitojani. On mahtavaa kun suurin osa aineksista on omalla työllä hankittuja.