Parhaat applikaatiot metsästäjälle

Nykyään älypuhelimet ja tabletit helpottavat elämäämme arjessa ja myös harrastuksissaan. Metsästäjille on myös saatavilla liuta applikaatioita, joista on hyötyä kun lähdetään metsään hakemaan saalista. Nämä apuvälineet ovat hyviä ja auttavat erilaisissa tilanteissa ja niihin on hyvä tukeutua aina tarpeen tullen. Kerromme tässä vinkit, mitkä ovat parhaat applikaatiot metsästäjälle mukaan metsälle.

Varmasti ensimmäine  ja paras ohjelmisto on sääsovellus. Näitä on saatavilla useita mutta parhaita ovat paikallissää ja ilmatieteenlaitoksen sää applikaatio. Näissä näet tarkasti oman sijainnin mukaan myös pilvien liikkeet ja, minne esimerkiksi sade kohdistuu ja miten kauan se kestää. Metsästäjälle on myös tärkeää turvallinen metsästys. 

Turvallisuutta varten kannattaa hankkia kaksi applikaatiota 112 ja Punaisen ristin applikaatio. 112 applikaation avulla soitettu hätäpuhelu kertoo heti hätäkeskukselle sijainnin ja apua saadaan lähtemään välittömästi paikan päälle. Tällä voidaan säästää tärkeitä minuutteja, jos on oikea hätä. Punaisen Ristin ensiapu sovellus opastaa ja auttaa käyttäjää ensiaputilanteissa ja siitä on apua, jos ei ole varma, miten tulisi toimia. 

Metsässä liikkumiseen hyvä applikaatio on maastokartat. Tämän applikaation avulla löydät parhaat kyttäyspaikat sekä vältät vaikeakulkuisen maaston. Maastokartta toimivat erittäin tarkasti ja ne kertovat oman sijainnin todella hyvin. Tätä sovellusta tai vastaava karttaselain sovellusta  voi myös käyttää veneellä liikkuessa järvillä ja se näyttää jopa kivien paikat ja oman sijainnin niiden suhteen, jos haluaa löytää parhaat kala-apajat.

Metsästäjälle tärkeä päiväkirjan pitäminen onnistuu oma riista applikaation avulla. Tämä on Suomen riistakeskuksen luoma ohjelma, jonka voi ladata ilmaiseksi omaan laitteeseen. Tämän sovelluksen avulla pidät helposti kirjaa omista kaadoista ja sovellus lisää kaikki päivämäärä ja aikatiedot valmiiksi sovellukseen. Voit myös ottaa kaadosta kuvan applikaation avulla. Näillä sovelluksilla helpotat varmasti omaa metsästysreissua.