Parhaimmat ruokavinkit metsästysretkelle

Tulevan syksyn metsästyskauteen kannattaa alkaa jo varautua, koska metsästyskausi alkaa usein odotettua aiemmin. Tässä blogitekstissä haluan käsitellä aiheena ruokaa. Tulen jakamaan vinkkejä ja luettelon pakkaamistani elintarvikkeista metsästysretkelle. Toivottavasti löydät näistä hyödyllisiä vinkkejä myös itsellesi seuraavaa metsästysretkeäsi varten!

Kuinka paljon ruokaa tarvitset?

Olemme taipuvaisia ​​pakkaamaan ruokaa ja tarvikkeita metsästysretkelle pelkojemme mukaan Emme halua nukkua kylmässä öisin, joten pakkaamme tarpeettoman lämpimän makuupussin mukaamme. Olemme huolestuneita karhun kohtaamisesta (jopa muualla kuin karhun elinympäristössä), joten pakkaamme karhusumun tai käytämme karhukelloja. Ja kyllä, me pelkäämme nälkää, joten pakkaamme metsästysretkelle usein myös liikaa ruokaa mukaan.

Tavallinen suositukseni metsästysretkelle on pakata mukaan 2250 – 2 750 kaloria henkilöä kohti päivässä. Jos olet nuori, lihaksikas, isompi mies, sinun kannattaa ottaa mukaasi enemmän ruokaa. Jos taas olet pienempi tai hoikempi mies, kannattaa ottaa vähemmän ruokaa mukaan. Nämä suositukset eivät kuitenkaan koske monen kuukauden retkiä – niille saat varautua ottamalla mukaasi paljon enemmän ruokaa.

Ei ole kuitenkaan käytännöllistä laskea yhteen kaikkien ruoka-aineidesi kaloreita, etenkin, jos lähdet pidemmälle matkalle. Paljon tehokkaampi tapa on vain punnita ruoat. Jos oletat, että ruokasi keskimääräinen kaloritiheys on esimerkiksi 500 kaloria 100 grammaa kohden, sinun on kuljetettava mukanasi noin 400 – 700 grammaa ruokaa päivässä.

419531

Kaloritiheys

Kun suunnittelet ruokien pakkaamista metsästysretkellesi, kaloritiheys on erittäin tärkeä käsite. Se on aterian tai elintarvikkeen kaloreiden kokonaismäärä jaettuna ruokiesi painolla. Puhtaat hiilihydraatit ja proteiinit (esim. pikaperunamuusi ja kuivaliha) sisältävät noin 400 kaloria 100 grammaa kohti. Puhtaat rasvat, kuten oliiviöljy, sisältävät taas lähes 1000 kaloria 100 grammaa kohden. Fritot taas, jotka ovat maissiöljyssä paistettuja maissipuruja sisältävät noin 600 kaloria 100 grammaa kohden. Metsästysretkelle kannattaa pakata juuri kaloritiheitä elintarvikkeita, koska ne vievät vähemmän tilaa repussasi.