Jos olet aloitteleva metsästäjä etkä tiedä kuinka sinun kannattaisi pukeutua metsästysetkelle, sinun kannattaa lukea tämä blogi. Kyllä, talvi ei ole vielä täällä, mutta ei ole liian aikaista alkaa varautua jo sitä varten.

Pukeudu kerroksiin

Tulevan talvikauden avainsanana tulee olemaan lämpö. Älä ole masokisti ja metsästä virne naamallasi. Mukavuus on välttämätöntä, varsinkin jos aiot metsästää päiviä. Lämpöeristetyt vaatteet suojaavat kylmyydeltä parhaiten, joten tällaisiin vaatteisiin kannattaa käyttää rahaa. Käsineiden, hattujen, saappaiden, paksujen sukkien, alusasujen, housujen ja takkien tulisi kaikkien löytyä ostoskoristasi. Jos metsästät varhain syksyllä, et ehkä tarvitse paksua takkia tai hanskoja. Sen sijaan voit käyttää pitkähihaista paitaa ja kevyempää takkia. Kannattaa myös harkita lipallisen hatun hankkimista, koska se voi suojata silmiäsi silmiäsi sokaisevalta auringonnousulta tai auringonlaskulta.

Pukeudu ympäristösi mukaan

Päättäessäsi mitä vaatteita sinun kannattaa pukea päällesi metsästysretkellesi kannattaa huomioida ympäristösi. Jos pukeudut neonkeltaisiin tai kirkkaan vihreisiin vaatteisiin isot riista eläimet tulevat huomaamaan sinut satojen metrien päästä. Metsästysretkesi on näin ohi ennen kuin se on päässyt edes alkamaan.

Siksi kannattaa pukeutua perinteiseen camoon, johon sisältyy tummanvihreä, khaki, ruskea ja valkoiset värit sekoitettuina. Tämä värien yhdistelmä luo illuusion, joka auttaa sinua tulemaan ”näkymättömäksi” riistaeläimille. Voit myös vaihtoehtoisesti valita maallisempia värejä, joista metsästäjät näyttävät pitävän enemmän kuin camosta. Jos olet hiljaa etkä erotu ympäristössäsi riistaeläinten edessä, mahdollisuutesi saada saalista kasvavat huomattavasti.

Ghillie-puku voi auttaa sinua sulautumaan ympäristöösi myös ja korvaamaan kaikki muut tarvitsemasi esineet. Jotkut hyvin varustetut metsästysliikkeet myyvät myös 3D-tyyppisiä camo asusteita, jotka piilottavat ihmiset todella hyvin heidän ympäristöihinsä. Kaadettuasi ison riistoeläimen luonnossa voit viedä vaimollesi lopuksi kaatamasi eläimen lihat. Valurautapata ja laadukas keittiöveitsi tulevat tällöin tarpeeseen, kun puolisosi alkaa laittamaan ruokaa saalistasi.