Retkieväiden aatelia

Metsälle lähdettäessä yksi tärkeimmistä elementeistä on kunnon eväät. Ei ole väliä, onko metsästysreissulla metsästysporukan vai veljenpojan kanssa: se hetki, kun istutaan alas taukopaikalle ja eväät kaivetaan esille repuista on aina yhtä odotettu. Onkin tärkeää panostaa hyviin retkieväisiin: se piristää mielialaa, tauottaa pitkää metsästysrupeamaa ja nostaa verensokereita silloin, kun niitä todella tarvitaan. Tässä postauksessa jaan parhaat eväsvinkkini metsälle. Vanhana eränkävijänä olen kokeillut monia erilaisia eväitä ja uskallan väittää, että minulla on aiheesta kokemusta.

Nesteytys on kaiken a ja o. Vesipulloa kannattaa pitää mukana muodossa tai toisessa. Jotkut pitävät klassisesta muovipullosta, toiset kannattavat pussimuotoista pulloa, jota voi säilyttää helposti vaikkapa povitaskussa. Tärkeintä on, että vettä on aina saatavilla. Jos tavallinen vesi ei nappaa, voit kokeilla sodastream laitteella tehtyä hiilihapotettua vettä. Tärkeintä on, että nesteytyksestä pitää huolta pitkin päivää.

Eväsleipä on oma henkilökohtainen suosikkini mitä tulee retkieväisiin. Se on helppo valmistaa aamulla kotona mukaan ja se vain paranee kääreessään. Omia suosikkitäytteitäni ovat erilaiset tahnat ja raikkaat vihannekset. Tosieräkävijä ottaa mukaan aiemmin ammuttua saalista ja vuolee siitä siivun leivälle.

Kannattaa muistaa ottaa mukaan joitakin perusvälineitä, jotka helpottavat syömistä ja leiriytymistä. Helposti mukana kannettavat ja vähän tilaa vievät ruokailuvälineet ovat helppo kantaa mukana. Voit hyödyntää armeija-aikaisia varusteita tai hankkia uudet. Hyviä retkivälineitä valmistaa esimerkiksi kotimainen fiskars.

Toivottavasti nämä vinkkini auttavat sinua suunnittelemaan parhaat mahdolliset retkieväät. Aiheuta kateutta metsästysporukkasi ukkojen kesken ja saavu paikalle harkittujen ja huolellisesti valmistettujen retkieväiden kanssa – ensi kerralla joudut ehkä jakamaan parhaimmat reseptit muiden kanssa!