Suojaudu ötököiltä metsässä

Luonnossa liikkuminen on mukavaa ja luonnossa mieli rauhoittuu. Monella voi kuitenkin olla ongelmia metsässä asuvien hyönteisten ja ötököiden. Metsä on täynnä ötököitä ja niiltä haluaa todella suojautua, varsinkin tietyiltä ötököiltä, joista on erityisesti harmia. Jos olet allerginen, et varmaankaan halua joutua pistetyksi ja sen takia saada allergisen reaktion. Jotkut ötökät kuten punkin levittävät myös vaarallisia tauteja, joita haluaa mielellään suojautua sen sijaan, että kärsiin jälkiseurauksista lopun ikää. Millä keinoin metsässä voi suojautua ötököiltä ja samalla nauttia luonnosta ja sen rauhoittavasta olemuksesta.
Kaupasta voi lähteä ostamaan hyttyssuojia eli kemikaaleja, jotka ovat valmistettu karkoittamaan pööriäiset ja hyönteiset iholta. Nämä tuotteet ovat melko toimivia mutta joillekin nämäkin tuotteet voivat aiheuttaa allergiaa. Hyönteiskarkotteita voi kokeilla lasten versioita, jotka ovat herkemmälle iholle parempia mutta jos ei näitä pysty lainkaan käyttämään, niin sitten on löydettävä toisia keinoja.
Hyvä ja perinteinen keino on vaatteet. Vaatteet kannattaa valita siten, että ne peittävät suurimman osan kehosta. Silloin ötököillä ei ole mahdollisuutta päästä iholle ja aiheuttaa harmia. Metsässä kannattaa myös muistaa suojata pää, koska esimerkiksi hirvikärpäset takertuvat helposti päähän ja ovat ikäviä vieraita. Käytä siis lakkia ehkäisemään tällaiset ongelmat. Tarjolla on myös lakkeja, joissa on hyönteissuoja, joka peittää koko naaman ja sitä kautta itsensä voi vuorata täysin turvaan kaikilta ötököiltä.
Myös ennen metsään menoa voi olla hyvä selvittää, onko itselle jotain allergioita. Tätä varten ei enää tarvitse mennä lääkäriin vaan saatavilla on monia kotitestejä, joita voi tehdä helposti omassa rauhassa. Quicktest esimerkiksi tarjoaa monia kotitestejä, jotka soveltuvat kotikäyttöön. Jos kuitenkin käy niin, että jokin ötökkä pääsee puremaan ja siitä tulee reaktioita, kannattaa hakeutua lääkäriin selvittämään mitä on tapahtunut. Tee se ainakin, jos koet että purema ei parane.