Valmista retkieväät kotona

Jos olet lähdössä metsästämään tai pidemmälle vaellusretkelle on tärkeää hankkia reissulle kunnon retkieväät. Monet meistä menevät helpon kautta ja käy varustelemassa oman rinkan valmiilla pussi tai purkkiruoilla, joita voi ostaa ruokakaupoista tai retki- ja urheilukaupoista. Tämä voi kuitenkin toistuvasti tehdessä tulla kalliiksi ja varsinkin, jos retkeily on viikottaista suosittelen tekemään omat retkieväät valmiiksi kotona. Tällä tavalla säästät oikeasti rahaa ja omat reseptit voi hioa kuntoon, jonka jälkeen ruoka maistuu varmasti paremmalta kuin valmiit pussiruoat. Kerron tässä pari vinkkiä, miten saat omat ruoat mukaan retkelle ja säilymään pidempään.

Perinteinen kaupan trailmix myydään yleensä pienissä pusseissa mutta harva tietää, että valmiiksi lajitellut pähkinät,rusinat ja muut siemenet erikseen ostettuna ja itse pakattuna tulee yleensä 10 kertaa halvemmaksi. Kannattaakin siis seuraavan kerran kaupassa käynnin yhteydessä panostaa ja ostaa pähkinät, siemenet, rusinat ja muut komponentit suurissa pusseissa ja yhdistää ne kotona omaksi trailmixiksi. Halutessaan voi pähkinöitä maustaa itse kevyesti öljyämällä ja suolaamalla sekä nopeasti kuumentamalla niitä uunissa. Uuniin laittoa varten voi pähkinät laittaa vaikka hienoon iittala kulhoon, joka kestää lämpöä.

Muut ruoat, jotka valmistat kotona voi myös helposti saada säilymään pidempään laittamalla ne vakuumipusseihin. Voit esimerkiksi valmistaa suuremman määrän ruokaa ja pakata sen pienempiin vakuumipusseihin. Vakuumipussien ja laitten investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin. Myös muut ainekset ja ateriat kuten myös oma trailmix voi pakata vakuumin, jonka jälkeen se säilyy todella pitkään ja sitä voi käyttää useamman reissun ajana. Ruokien valmistukseen kannattaa retkille tietenkin hankkia retkikeitin, jossa ruokien uudelleenlämmitys on helppoa kiehuvassa vedessä. Lisäksi kannattaa hankkia rinkkaan kulhot ja säilytysastiat, joissa voit säilyttää ja joista ruoka on helppo syödä kuumentamisen jälkeen. Astiat varmistavat myös, että jos vakuumipussi vuotaa, ei tavara valu omien varusteiden päälle. Tämän takia säilytysastiat toimivat niin sanottuna tuplasuojana ruoalle.