Metsästäjä blogin takana

Metsästäjälle parasta on oman saaliin nauttiminen suoraan luonnossa ilman turhia hienosteluja. Monesti paras ruoka syntyykin nuotion ääressä, joko suoraan tulella, padassa hauduttamalla tai paistamalla. Nuotiolla ruoan valmistamiseen parhaat välineet ovat tehty valuraudasta. Valurautaisia pannua, kattiloita ja patoja on saatavilla monia erilaisia ja niiden ominaisuudet sopivat erinomaisesti metsälle. Miksi valurauta on parasta ruoan valmistamiseen metsässä, siitä seuraavassa.

Valurautaiset välineet kestävät todella kovia lämpötiloja. Valurauta on metalliseos, joka sisältää suuremman hiilipitoisuuden kuin teräs. Valuraudan valmistaminen on myös helpompaa kuin teräksen, koska sen sulamislämpötila on alempi kuin teräksen. Silti valurauta on ominaisuuksiltaa erinomaista keittiövälineisiin vaikka siitä valmistetaan myös muita asioita kuten autojen sylinterilohkoja.

Valurautaiset astiat toimivat siis suoraan nuotiolla ja niiden kanssa paistaminen onnistuu helposti. Ne myös säilyttävät lämpöä hyvin, joten hauduttaminen valurautapadassa tekee lihapadasta erinomaista. Valurauta-astioita ei tarvitse myöskään huoltaa kovinkaan paljon ja niiden puhdistaminen onnistuu yksinkertaisesti keittämällä. Niihin ei saa käyttää pesuaineita eikä niitä saa laittaa pesukoneeseen, jossa ne tuhoutuvat kokonaan. Käytännöllisyyden takia valurautapannu onkin juuri sopiva metsälle. 

Valurautaiset paistinpannut ja muut astiat ovat myös suhteellisen edullisia ja niitä saa monenlaisia, jotka sopivat erilaisten ruokien valmistamiseen. Valurautaisia pannuja on muun muassa pihveille, letuille sekä on myös valurautaisia parillapannuja, joissa syntyy näyttävät pihvit paistoraidoilla. Valurautaiset padat ovat erittäin hyviä patojen ja keittojen valmistamiseen ja ne ovat yleensä varustettu sangalla, joten padan saa helposti ripustettua nuotion päälle. Vaihtoehtoisesti valurauta-astian voi myös asettaa suoraan nuotioon ja kannen päälle voi myös asettaa hiiliä tehostamaan paistamista. 

Valurautapannuja on satavilla monissa eri liikkeissä https://www.kitchentime.fi/ verkkokaupasta löytyy metsästäjälle juuri oikeanlainen valurautainen paistoastia, hyvään hintaa nopeasti kotiin toimitettuna.